Yoga-avslappning för barn

Yoga-avslappning för barn

 

Avslappning är hälsosamt – ett påstående som är svårt att argumentera emot?

Yoga för barn och vuxna
 
Avlslappning skapar ro, balans och psykiskt välbefinnande. En bra motvikt till det moderna livet med stress?

Om du har varit till en yogatimme vet du kanske, att vissa yogalektioner slutar med en avslappningsövning som heter Yoga Nidra. Alla ligger på en matta på golvet medan instruktören med en mjuk röst och kanske lite lugn bakgrundsmusik säger något i stil med: Låt dina tankar gå helt ner till dina stortår. Märk hur dina stortår blir varma, avslappnade och tunga. Låt dina tankar föras vidare till tårna... Osv.

Efter några minuter sover ca en tredjedel av alla deltagare.

Kan det vara så att denna del av yogan förstärks med hjälp av lugn musik och en röst som långsamt blir mer och mer sövande? Skulle det då kunna användas som ett effektivt sömnmedel? Det är precis det som "Sov gott"-CD:n/download erbjuder i en så effektiv kombination att det faktiskt är bevisat att ha bättre effekt än sömnmedel hos vuxna och tonåringar.

MEN BARNEN DÅ? – DEM FÅR VI INTE ATT LIGGA STILL SÅ LÄNGE?

Nej det kan vi inte, men med en väldigt kort avslappningsövning som är utvecklad på barnnivå med ord som barnen förstår, efterföljt av en fantasiresa där ditt barn hela tiden får beröm, får faktiskt de flesta barn att komma till ro. Avslappningsövningen ska vara väldigt kort, maximalt två minuter, annars tröttnar barnet.

Därefter ska ditt barn bli förtrollad av den historia som kommer efter. Det lyckas när ditt barn är huvudpersonen i historien och hela tiden får beröm av andra personer i historien.
 
Barns sömn

Problem vid läggdags?

Ungefär hälften av alla föräldrar till barn upp till 8-10 år upplever problem med att få barnen att gå och lägga sig i tid. Dessa historier som fungerar får ofta detta problem till att försvinna.

Problem med barn som kommer smygande på natten.

Ungefär en tredjedel av alla föräldrar till barn upp till 8-9 år upplever problem med barn som kommer smygande in i föräldrarnas sovrum under natten.
Riktigt många upplever att deras barn sover i sin pappas eller mammas säng tills de har blivit alldeles för gamla för det. Dessa historier som fungerar kan användas som en del av lösningen.

Barn som vaknar på natten är otrygga?

Ja, men de flesta föräldrar ser till att ge trygghet hela tiden. Barn kan bli rädda för allt möjligt, men det är ingen anledning att komma till mammas och pappas säng! Väldigt ofta sover barnen genom hela natten när de lyssnar på dessa CD/downloads, helt enkelt för att avslappningsövningen får dem att sova djupare.
 
Yoga för barn och vuxna
 

Alla historier har svenskt tal.

 

per side
Nyhet: Du behöver inte ladda ner. Logga in på "Min sida" och spela upp dina köp precis som på en app.
 1. Glada barn rabatterbjudande covers

  Glada barn rabatterbjudande. 4 dubbel CD-skivor + 4 böcker/MP3:or (3-7 år) och (8-12 år)

  1 108,00 kr

  Download:

  598,00 kr

  CD: 698,00 kr
  "Glada barn rabatterbjudande" är fyra dubbel CD-skivor + fyra böcker/MP3:or.
  Självsäkerhet, självkänsla, glädje, harmoni och balans till ditt barn. Låt dina barn njuta av en stark självkänsla resten av livet.

per side