Hur det fungerar

Träning i självkänsla och godnattsagor för barn

 

Barn älskar att höra historier om och om igen. Dessa historier använder sig av det, samt barnens förmåga att bli uppslukade av historier. I historierna är barnet själv huvudpersonen, och det får konstant beröm och komplimanger av de andra varelserna i berättelsen. Historierna kommer i både en dag- och en nattversion.
 
Godnattsagor för barn - mentalträning för barn
 
Dessa historier berättas för ditt barn medan det slappnar av, vilket gör ditt barn mer mottagligt. Nyckelordet är upprepning.

Du har programmerat din hjärna ända sedan du föddes. Du lärde dig att gå, cykla, tala främmande språk o.s.v. genom repetition, repetition, repetition. Kan det vara så att vi också lär oss självkänsla på samma sätt? 
Godnattsagor för barn
 

Dessa "dagshistorier" och godnattsagor är upprepning, upprepning, upprepning. För äldre barn är dessa berättelser utformade så att de bjuder på nya utmaningar varje gång barnet hör berättelsen igen.  

Träning av självkänsla i den här formen för barn börjar alltid med en kort avslappning, och är därmed särskilt lämpade som godnattsagor. 

Vid daglig, eller nästan daglig avkoppling, kommer du efter en mycket kort tid märka att avslappningen ditt barn får smittar av sig på ditt barns beteende i vardagen. Avslappningen kommer inom den närmsta tiden att göra ditt barn mer balanserat och öka den inre friden.

Hur lär sig ett barn att cykla?
Hur lär sig ett barn att knyta sina skosnören?
Hur lär sig ett barn att skriva?
Hur lär sig ett barn sig att stava?
Upprepning, upprepning, upprepning.

Hur lär sig ett barn självkänsla och självförtroende?
Kan det möjligen vara på samma sätt?
Om svaret är ja, hur gör man då?
Godnattsagor för barn - mentalträning för barn
 
 
Träning i självkänsla för barn
Denna form av träning av självkänsla kallas också visualisering, eller fantasiresor. Träning av självkänsla (visualisering) är både ett bra och effektivt sätt att få fram mer positivitet.

Ordet "visualisering" betecknar metoder som utnyttjar högra hjärnhalvans förmåga att skapa bilder för det inre ögat - med andra ord att medvetet dagdrömma.

Några av berättelserna slutar dock med att barnet lägger sig för att sova, och sedan fortsätter verkningen av godnattsagorna, eftersom det undermedvetna fortsätter arbetet under natten - vi tar ibland med oss rester av dagen in i våra drömmar.
 
Mental träning är både ett bra och effektivt sätt att få fram mer positivitet.

 

Alla historier har svenskt tal.

 

per side
Nyhet: Du behöver inte ladda ner. Logga in på "Min sida" och spela upp dina köp precis som på en app.
 1. Glada barn rabatterbjudande covers

  Glada barn rabatterbjudande. 4 dubbel CD-skivor + 4 böcker/MP3:or (3-7 år) och (8-12 år)

  1 108,00 kr

  Download:

  598,00 kr

  CD: 698,00 kr
  "Glada barn rabatterbjudande" är fyra dubbel CD-skivor + fyra böcker/MP3:or.
  Självsäkerhet, självkänsla, glädje, harmoni och balans till ditt barn. Låt dina barn njuta av en stark självkänsla resten av livet.

per side