Extra känsliga barn?

Lugn, avkoppling och högre självkänsla för extra känsliga barn?

Ett barn som i större eller mindre grad är extra känsligt, får ofta sämre självförtroende.
 
Ett särskilt känsligt barn blir lätt upprörd.

Extra känsliga barn?

Att vara extra känslig betyder inte att man är svag eller att man har nära till gråt. Det innebär att man tar in många olika typer av intryck, tolkar dem och bearbetar det inom sig, vilket efter en lång dag med många intryck kan leda till att man blir överstimulerad och utmattad.

“Särskilt känsliga barn är samvetsgranna och ofta plikttrogna. De sover väldigt oroligt och tycker inte om plötsliga förändringar, för mycket stimulans och emotionell stress,” säger Psykolog Elaine Aron. 
 
När ett barn blir överstimulerat på det sättet reagerar det ofta genom att bli upprört (precis som många av oss hade reagerat under den typen av stress). Detta leder i sin tur till konfliker med barnets kompisar, lärare och föräldrar.

Ditt barns beteende kan missförstås och detta inverkar negativt. Detta kan lätt leda till många tillrättavisningar och utskällningar som påverkar ditt barns självförtroende mycket.
 
Ditt barns beteende kan missförstås i negativ riktning När du skäller ut ett barn säger du indirekt: Du har fel, du är inte bra, du kommer inte att lyckas

Extra känsliga barn blir lätt överstimulerade.

När du skäller ut ett barn säger du indirekt: Du har fel, du är inte bra, du kommer inte att lyckas, du är inte bra nog ..... Barn tål mycket men summan av alla förmaningar, utskällningar och andra burop går ut över självkänslan. Ett sämre självförtroende kan leda till nervositet, aggressivitet, koncentrationssvårigheter, mobbning, dåliga skolprestationer och mycket, mycket mer.
 
Mental träning är mycket lämplig för avkoppling.


Ge ditt barn en paus med lugn och ro.

Om du tror att det är en bra idé att ge ditt barn en paus med lugn och ro, för att stänga den överstimulerande världen ute, så kan mental träning vara en mycket bra lösning.

Mental träning är mycket lämplig för avkoppling och stärker även självförtroendet och självkänslan. Du hjälper ditt barn till goda framsteg och mot en bra barndom.
Förslag: Låt ditt barn slappna av på eftermiddagen, och låta de goda historierna fylla ditt barn med självkänsla och självförtroende. Använd dem både under dagen och som godnattsagor.

Ett roligt och annorlunda sätt att få höra en godnattsaga för ditt barn.
 

Alla historier har svenskt tal.

 

per side
Nyhet: Du behöver inte ladda ner. Logga in på "Min sida" och spela upp dina köp precis som på en app.
 1. Glada barn rabatterbjudande covers

  Glada barn rabatterbjudande. 4 dubbel CD-skivor + 4 böcker/MP3:or (3-7 år) och (8-12 år)

  1 108,00 kr

  Download:

  598,00 kr

  CD: 698,00 kr
  "Glada barn rabatterbjudande" är fyra dubbel CD-skivor + fyra böcker/MP3:or.
  Självsäkerhet, självkänsla, glädje, harmoni och balans till ditt barn. Låt dina barn njuta av en stark självkänsla resten av livet.

per side