Berättelser som fungerar 8-12 år

Historier som fungerar

Historier att glädjas av.
Historier att uppfyllas av.

 
Gutt magisk historie

 

Historier att landa i efter en lång dag.
Historier som lyfter och ger barnet positiva bekräftelser.
Historier där barnet själv är huvudpersonen. 

 

Fängslande historier med positiva effekter

Ditt barn lär känna Myriadfolket, folket på Jupiter, åker på magisk resa in i djungeln i historien om “Templet” och i “Den flygande mattan” bär resan ut i öknen. De olika folkslagen barnet möter står inför olika utmaningar, och ditt barn har blivit “den utvalda” till att hjälpa dem. De olika utmaningarna kan till exempel vara att hjälpa dem att hitta glädjen, släppa dem fria, lösa konflikter och så vidare (de löser problemet i historien, och parallellt ger det effekt hos dem själva).

Gemensamt för alla historier är att ditt barn får tre olika utmaningar som ska lösas under resans gång. Nästa gång de lyssnar på historien har de möjlighet att lösa utmaningarna på ett annat sätt. Detta gör att barnen i åldersgruppen kan lyssna på historien om och om igen, då de tränas i sin förmåga att hitta nya lösningar, vara kreativa och fantasifulla. På det sättet utvecklas historien från gång till gång. 

Även om historierna är en form av fantasiresor (med specialkomponerad bakgrundsmusik), har de flera ändamål och effekter, utöver det att “bara” vara historier.

mental träning
 
Gutt og jente som slapper av
 

Bieffekt: Historierna stärker självkänslan och självförtroendet.

Historierna är skrivna av Carsten Sommerskov, som är dansk. Han började utveckla historierna då han själv hade en son på 5 år som behövde få ett extra lyft till sitt självförtroende och sin självkänsla. Efterhand har det blivit till många fler historier och de har översatts till många olika språk.

Efterhand har det visat sig att historierna, efter kommentarer från användare, har effekt på många olika typer av barn och utmaningar. Oroliga barn, ADHD, extroverta och introverta barn, extra känsliga barn… De är förebyggande med hänsyn till mobbing då barnets självförtroende och självkänsla stärks, de utvecklar barnets förmåga till empati genom att de får rollen som hjälpare och upplever omtanke för de folkslag de möter på sin resa. De kämpar för det goda och får mycket beröm och bekräftelse som tack för insatsen.

Vad hade du själv sagt om det sista du fick höra innan du somnade var saker som “Du är så duktig”, “Du är så snäll”, “Du är fantastisk”, “Du är en fin person”, “Du är helt unik”, “Det är så många som tycker om dig”...?

Det är precis det ditt barn får höra när godnatthistorierna talar ditt barn till sömns. Därför älskar barn de här historierna, där bieffekten är en stärkt självkänsla hos ditt barn.
De ersätter inte det föräldrar och omsorgspersoner själva kan ge av detta, men det är ett förstärkande komplement. Att uppfyllas av något positivt kan väl inte ditt barn få tillräckligt av?

mental träning
 
Jente som lytter til historier

Barnen sover med ett leende på läpparna

Det som har varit till glädje för många barn och småbarnsföräldrar är att CD-skivorna/Mp3-filerna har en väldigt bra effekt på att få barnen att komma till ro och somna när det är läggdags.

Det finns både historier till dagen och till kvällen. Alla historier börjar med en behaglig och naturlig avslappningsövning, men avslutningarna är olika beroende på om det är dag- eller godnatthistorier.

I godnatthistorierna förs barnet längre och längre in i drömlandet med en viskande röst, medan undermedvetandet arbetar vidare under natten med de positiva bekräftelser de har fått under historiens gång. Ditt barn somnar med ett leende på läpparna och vaknar glad nästa morgon.
 

Alla historier har svenskt tal.
 

There are no products matching the selection.