Berättelser som fungerar

Historier som fungerar

Pojke som sover med nalle drömlandet
 

"Du är helt perfekt", "Du är underbar", "Du är unik"

Upplev leendet på ditt barns läppar när meningar som dessa är de sista de hör innan de somnar. Eller njut av en helgmorgon när ditt barn börjar dagen med den typen av meddelanden.


Slut med vargtimmen

Låt en av de många fina historierna få ditt barn komma till ro när det behöver det som mest. Låt tiden från att barnet kommer hem från en upplevelserik dag till middagsdags vara en mysig stund.


Fängslande historier med positiva effekter

Ditt barn får bland annat bekanta sig med den söta Krokokitteln eller Tottarna, eller så kan ditt barn följa med på en resa till nallelandet. Eller låt ditt barn hoppa på tåget till Rumlebumlebyn där bagare Sömnig har planterat ett snarkträd utanför sitt hus så att ingen i byn kan somna. Barnet får då till uppgift att lösa problemet, så att alla i byn kan få köpa bröd och goda kakor igen.
 
Historierna väcker barnets kreativitet.. Historierna är som små, moderna resor till fantasins land med specialkomponerad bakgrundsmusik. Alla figurerna i historierna ger barnet beröm om och om igen. De flesta saker som ett barn lär sig är genom upprepning, upprepning, upprepning. Till exempel att lära sig cykla, att använda kniv och gaffel, att lära sig skriva och så vidare. I de här historierna lär sig barnet självkänsla och självförtroende på samma sätt. Vem kan? Ditt barn kan!

mental träning
 
Flicka som sover i drömlandet
 

Bieffekt: Historierna stärker självförtroendet och självkänslan

Historierna är skapade av Carsten Sommerskov. Han började utveckla historierna då han själv hade en son på 5 år som behövde ett extra lyft. Efterhand har det blivit många nya historier som är översatta till tio olika språk.
 
Det har senare visat sig att historierna haft effekt på oroliga barn, ADHD, extroverta och introverta barn, extra känsliga barn... De är förebyggande med hänsyn till mobbning, koncentrationssvårigheter, stress m.m., eftersom de stärker självkänsla och självförtroende, och på grund av den inledande avslappningsövningen. 
 
Historierna ersätter såklart inte allt annat som du själv gör för att ge ditt barn en bra uppväxt, men de är ett bra hjälpmedel i en tid där många barn behöver komma till ro och koppla av.
 
Pojke och flicka sover
 

Det finns historier som är till för dagtid och läggdags. Alla historier börjar med en kort och behaglig avslappningsövning, men avslutningarna är olika.

Godnatthistorierna viskar till slut barnet längre och längre in i drömlandet, medan undermedvetandet arbetar vidare med den positiva bekräftelse barnet har fått på väg till sömns. Ditt barn sover med ett leende och vaknar glad nästa morgon. 

Alla historier har svenskt tal. 

per side
Nyhet: Du behöver inte ladda ner. Logga in på "Min sida" och spela upp dina köp precis som på en app.
 1. Glada barn rabatterbjudande covers

  Glada barn rabatterbjudande. 4 dubbel CD-skivor + 4 böcker/MP3:or (3-7 år) och (8-12 år)

  1 108,00 kr

  Download:

  598,00 kr

  CD: 698,00 kr
  "Glada barn rabatterbjudande" är fyra dubbel CD-skivor + fyra böcker/MP3:or.
  Självsäkerhet, självkänsla, glädje, harmoni och balans till ditt barn. Låt dina barn njuta av en stark självkänsla resten av livet.

per side