Förskola rekommenderar

Mental träning till barn ökar självkänslan

Förskola rekommenderar för 3-6 åringarna

 
Hej Carsten Sommerskov.

När jag ringde till dig i februari för att beställa dina sagor till förskolan frågade du om vi kunde skriva till dig och berätta om våra erfarenheter vid användandet av dessa. Det har nu gått ca. 3 månader och vi har lärt oss en hel del.
 
Vi har börjat med mental träning pga. att vi tyckte att majoriteten av de 60 barn vi har var rastlösa, högljudda och tog mycket plats. Det är enligt vår mening många av "våra barn" som har nog " att sköta om" inom loppet av en dag. T.ex. är det många barn som kommer tidigt till förskolan där dom är i full fart från det att dom kommer tills dom blir hämtade. När dom blir "lediga" från förskolan ska dom iväg till olika fritidsaktiviteter- simning, fotboll, scouterna osv., vilket är bra, men när får barnen möjlighet till att varva ner och ta det lugnt???

Det tycker vi att dom får genom att ha mental träning. Att barnen genom historierna blir bekräftade i att dom är fina, fantastiska, roliga att leka med osv., bidrar till att dom får en form av inre ro, vilket resulterar i mer harmoniska barn.

mental träning
På förskolan har vi åldersindelning och därför har vi möjlighet att se skillnaden på mental träning hos 3-4-5 och 6 åringarna.

3-4 åringarna

Barnen ligger på varsin madrass. Under tiden vi lyssnar på historierna är det en del barn som ligger oroligt. Vi går därför runt och lägger en lugnande hand på deras rygg eller masserar deras fötter - vilket är en fördel då dom därmed blir avslappnade och ligger och lyssnar uppmärksamt till historien. I slutet av den mentala träningen har barnen minskat sina rörelser, och aktivitets/ljudnivån har hamnat på en lägre, mer tolerant nivå.

4-5 åringarna

Mental träning till barn ökar självkänsla.
Hos denna åldersgrupp märker vi tydliga förändringar.
Innan dom började med den mentala träningen var dom ganska oroliga, högljudda och hade en slags inre oro. Nu när vi har börjat med mental träning känns det som att det är helt nya barn vi har fått. Dom har blivit mycket lugnare, välbalanserade och vi märker tydligt att barnen har blivit mer harmoniska. Dom är inte så utåtagerande som dom kunde vara innan. Några föräldrar till barn i denna grupp har sagt "Det är ju ett helt annat barn vi har fått” (i positiv bemärkelse). Föräldrarna har vidare sagt att dom tydligt kan se och känna skillnad på när vi har haft mentalträning och när vi inte har haft det (vi strävar efter att ha det varje dag). Barnen kommer av sig själva och frågar om vi inte ska ha mental träning snart (underbart).
 
I slutet av den mentala träningen har barnen minskat sina rörelser, och aktivitets/ljudnivån har hamnat på en lägre, mer acceptabel nivå.

5-6 åringarna

Dom här barnen har också mycket glädje av att ha mental träning. Dom ligger helt stilla och lyssnar till historien. Barnen i den här gruppen har liksom dom andra barnen kommit ner i varv. Dom är inte lika rastlösa som innan vi började ha mental träning.
Jag kan dessvärre inte säga vad mental träning gör med alla barn utöver att dom blir mer positiv bekräftade vilket gör att dom tänker positiv. Dom får en inre ro, blir harmoniska, hamnar i ett annat läge. Mental träning kan varmt rekommenderas.

Vänlig hälsning

Lene Bystrup
 

Alla historier har svenskt tal.

 

per side
Nyhet: Du behöver inte ladda ner. Logga in på "Min sida" och spela upp dina köp precis som på en app.
 1. Glada barn rabatterbjudande covers

  Glada barn rabatterbjudande. 4 dubbel CD-skivor + 4 böcker/MP3:or (3-7 år) och (8-12 år)

  1 108,00 kr

  Download:

  598,00 kr

  CD: 698,00 kr
  "Glada barn rabatterbjudande" är fyra dubbel CD-skivor + fyra böcker/MP3:or.
  Självsäkerhet, självkänsla, glädje, harmoni och balans till ditt barn. Låt dina barn njuta av en stark självkänsla resten av livet.

per side